Σάββατο 9 Μαΐου 2015

09.05.2015-Ελευθερία βουλησης...

Καλησπερα κοσμε γλυκε,
Ελευθερία βουλησης.... χμμμ πως εμπλεκεται η ελευθερια βούλησης, με την ελευθερία εν γενει αλλα και το ήθος , την ηθική, το περιβαλλον κτλπ... σκεψεις που μας απασχόλησαν σημερα!
κρατησα ενα κομματι και το σκεφτηκα λιγο περισσοτερο απο τα αλλα. σχετικα με την συνειδηση εν συναρτησει της ελευθερης βουλησης. Μήπως τελικά πρεπει να το δουμε ολο το θεματακι ομως πιο ολοκληρωμενα? τι εννοω.... βγαινει ενας τυπας ο Πλατων και λεει ψυχη καρδια συναίσθημα....βγαινει μετα ο Αριστο-τελης και λεει πνευμα,μυαλο,λογικη...κτλπ... εγω θα το τραβηξω λιγο παραπάνω σαν αμπελοφιλοσοφος θα κάνω μια μικρη σκέψη....λεω τι εαν ειμαστε ενα συνολο χαρακτηριστικών? και αυτο το συνολο μας κανει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ μας και μερος αυτης της προσωπικοτητας ειναι η συνειδηση η ψυχη το πνευμα ο νους η αισθησεις η ελευθερη βουληση το ηθος και όλα τα αλλα... ?
καποτε καποιος ειχε την εξης ερωτηση την οποια εκανε πονημα και μας το παρουσιασε....γιατι στις μερες μας να ανηκει σε μια συγκεκριμενη ομαδα.....κατεληξε στο συμπερασμα...οτι στον εξω κοσμο βρισκεις ομαδες που καλυπτουν ενα μερος του συνολου...πχ πολιτικες ομαδεες....καλυπτεσαι πολιτικα..φιλοσοφικες ομαδες..αθλητικες ομαδες...κοκ..το ΤΕΛΕΙΟ ειναι να βρεις μια ομαδα να συμπεριλαμβανει ισαξια ολα! Ε για μενα ο ανθρωπος γι αυτο θα μπορεσει καποιος να τον θεωρησει ΤΕΛΕΙΟ. Μεσα του ειναι το παν ! Μεσα ΜΑΣ εχουμε το ΠΑΝ!
εν το παν και δι΄ αυτού το παν και εις αυτό το παν», του Παρμενίδη
σας ευχομαι ενα τελειο Παρασκευοβραδο και καλο Σαββατοκυριακο
με πολυ αγαπη οπως παντα
Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου